ناتوانی جنسی یا ضعف قوای جنسی | برای شروع این مقاله لازم بود تا اندکی آمار و ارقام طلاقهای سالهای اخیر کشورمان که عامل آنها مشکلات جنسی و حواشی برقراری یک رابطه درست و سالم در اتاق خواب بوده است را بدست بیاورم. پیش از اینکه دست به جستجو بزنم میدانستم این درصد عدد بزرگی خواهد داشت بزرگی (حتی بزرگتر از مشکلات اقتصادی و اعتیاد زوجین) اما زمانی که به مواردی نظیر 80% رسیدم (یعنی 80 درصد طلاقها ریشه در مسائل جنسی دارند) به جد تعجب کردم.
به نقل از یکی از خبرگزاریها نکته جالب اینجاست که هر چقدر هم میان پروندههای طلاق در دادگستریها بگردید، تقریباً هیچ پروندهای را نمییابید که مستقیماً و به صراحت علت جدایی را مشکلات جنسی زوجین عنوان کرده باشد. پدیدهای که شرم و حیا و صد البته ناآگاهی افراد نقش پررنگی در آن دارد. حال اینکه زوج درمانگرهایی که سالهاست در مراکز مشاوره ازدواج و طلاق فعالیت میکنند، اختلال در روابط جنسی زوجین را یکی از اصلیترین علل طلاق میدانند.
لازم به ذکر این نکته است که در دل عدد فوق مواردی هم که خیانت باعث جدایی شده است نیز محاسبه شده که خود آن نیز به تنهایی عدد بزرگی دارد، اما شاید بتوان دلیل همان خیانت را نیز عدم داشتن یک رابطه جنسی خوب در خانه دانست!
با عنایت به این موارد بر آن شدیم تا به ضعف قوای جنسی زن و مرد در یک رابطه زناشویی به عنوان یکی از عوامل سستکننده بنیان خانوادهها بپردازیم. شاید افرادی که با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده و به هر دلیلی درباره آن با نزدیکان خود یا پزشک صحبت نمیکنند، راهکارهای موجود در اینترنت را روشی برای بهبود این مشکل بدانند. به همین منظور سعی ما این است که مطالبی اصطلاحاً به درد بخور و کاربردی را در خصوص ناتوانی جنسی تقدیم حضورتان کنیم .
منظور از ناتوانی جنسی چیست؟
اگرچه ناتوانی جنسی مختص به جنسیت خاصی نیست، اما بیشتر مردان با آن دست به گریبان بوده و اغلب هم در خصوص معضلاتی که جنس مذکر در اینباره دارد صحبت میشود. با توجه به این نکته ضعف قوای جنسی آقایان را میتوان عدم نعوظ آنها، عدم حفظ این شرایط در طول رابطه، انزال زودتر و دیرتر از حد نرمال و نرسیدن به ارگاسم پس از تحریک فراوان تعریف کرد.
لازم به ذکر است که چنانچه این اتفاق یک بار برای شما افتاده یا مدت کوتاهی درگیر آن هستید به معنای وجود مشکلات جنسی در شما نبوده، ممکن است زودگذر و موقتی باشد و مثلاً اگر 3 ماه به طول انجامید باید نگران آن شد و به دکتر مراجعه کرد.
گفتیست که این توضیحات به معنی عدم درگیری بانوان با این مشکلات نبوده و ممکن است در ایشان به صورت کاهش غیرعادی یا بی دلیل میل جنسی، واژینیسموس، نرسیدن به اورگاسم یا دیسپارونی پدیدار شود. نتیجتاً هر دو جنس ملزم به تقویت قوای جنسی خود هستند.
علل شایع مشکلات جنسی چیست؟
بخش قابل توجهی از این مشکلات ریشه در مشکلات روانی دارند، جایی که استرس، افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات ذهنی سبب میشوند تا مثلاً یک مرد قادر به افراشتگی اندام تناسلی خود نشود. این در شرایطیست که وجود بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، دیابت، پارکینسون، ام اس، سندرم متابولیک، سطح بالای کلسترول، گرفتگی عروق خونی و … در به وجود آمدن ناتوانی جنسی بیتاثیر نیست.
چاقی، مصرف دخانیات، سوء مصرف مواد و الکل، آسیب دیدگی فیزیکی آلت تناسلی، آسیبهای نخاعی و … از دیگر عواملیست که موجب ایجاد عارضه مورد نظر میشود.
پیشنهاد | از مطالب عرق بیدمشک و عرق بوقناق هم دیدن فرمائید! |
ضعف قوای جنسی چگونه تشخیص داده میشود؟
مسلماً در گام نخست، خود فرد متوجه این وضع شده و در پی درمان آن میرود. پس از معاینه فیزیکی (کیفیت فعالیت قلب و ریهها، فشار خون، پروستات و بیضه یا آلت تناسلی) و بررسی سابقه جنسی توسط پزشک، وی با تجویز دارو یا تمرینهایی جسمانی در پی رفع این مشکل برمیآید.
از دیگر آزمایشهایی که برای درمان ناتوانی جنسی توصیه میشود میتوان به سونوگرافی، تست نعوظ شبانه آلت، تست تزریق، آزمایش ادرار و آزمایش خون نیز اشاره کرد.
از آنجایی که بسیاری از این مشکلات جنسی ریشه در سابقه روانی اجتماعی فرد دارد، مشاوراههای روانپزشکی هم میتواند کمک زیادی به درمان آن کند. در همین رابطه پرسش سوالاتی در مورد
- زمان و نوع شروع این بیماری،
- میزان ضعف قوای جنسی (مثلاً عدم نعوظ یا عدم اورگاسم) ،
- تعداد دفعات رابطه جنسی در یک مدت مشخص،
- میزان سفتی آلت در هنگام نعوظ،
- زمانهایی که دچار برافراشتگی آلت میشوید،
- کیفیت رابطه فعلی با شریک جنسی،
- چالشهای ذهنی که اخیراً داشتهاید،
- میزان مصرف دخانیات یا مشروبات الکلی،
- داشتن بیماریهای زمینهای و …
در دستور کار قرار دارد. بدیهیست که پاسخهای متفاوت به این سوالات میتواند روشهای مختلف درمانی را جلوی پای بیماران قرار دهد. نهایتاً گفتنیست که عمل جراحی، استفده از دستگاههای وکیوم و آلپروستادیل (هورمون تحریک جریان خون) از درمانهای سطح بالاتر این عارضه میباشند.
آیا امکان جلوگیری از این عارضه وجود دارد؟
با صرف نظر از دلایلی که به صورت تصادفی منجر به ناتوانی جنسی میشوند میتوان با عدم مصرف دخانیات یا الکل، ورزش، متناسب نگه داشتن وزن، داشتن تغذیه سالم، استفاده از سلسله اقداماتی که به کاهش استرس منجر شده و غیره میتوان ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد.