توضیحات
عسل دیابتی | میدانیم که دیابت یا بیماری قند خون، عارضهای است که در انواع یک و دوی آن، انسولین به عنوان هورمونی که روی متابولیسم بدن تأثیر دارد یا به کلی ترشح نشده یا مقدار آن کم و ناکافیست! با بهم خوردن زمان و میزان ترشح این هورمون عملکرد سلولهای کبد مختل شده و مثلاً قند خونی که باید به صورت گلیکوژن به عنوان منبع سوخت بدن در سلولهای ماهیچهای ذخیره میشد و کاهش پیدا میکرد، برعکس، افزایش پیدا کرده است.
در نتیجه فرد بیمار با مشکلاتی نظیر عطش زیاد و به فراخور آن تکرر ادرار، گرسنگی مداوم، میل به مصرف خوراکیهای شیرین، کاهش وزن، احساس خستگی همیشگی، مورمور شدن انگشتان و … متوجه مرض قند خود میشود. به عنوان محصول پیشنهادی، با عرق بوقناق در این زمینه بیشتر آشنا شوید.
درباره شاخص گلیسمی
در گذشتههای نچندان دور، یکی از راه حلهای تعدیل این مشکل و مقابله با آن عدم مصرف بسیاری از خوراکیهای شیرین از جمله همین عسل بود. راهکاری که صد البته همین الان هم مفید و مؤثر است. اما چرا وقتی میتوانیم با مصرف عسلی خاص از این نعمت الهی استفاده کنیم، مصرف آن را قطع نماییم؟!
یکی از نکات مهمی که افراد مبتلا به دیابت باید توجه زیادی به آن داشته باشند این است که یک ماده خوراکی پس از مصرف – مثلاً عسل دیابتی – با چه سرعتی سطح گلوکز یا قند خونشان را بالا میبرد!
به همین منظور استانداردی با نام شاخص گلیسمی (GI) تعریف شدهاست که مواد غذایی را طبقهبندی میکند. در این تقسیمبندی مواد غذایی در 3 گروه قرار میگیرند:
- 0 تا 55 که حبوبات، بیشتر میوهها، مغزها و سبزیجات در آن جای میگیرند.
- 55 تا 70 که عبارتاند از سیبزمینی، نان گندم، خرما، موز، انجیر و بیشتر عسلها
- 70 تا 100 که شامل برنج سفید، سیبزمینی آب پز، باقالی و … میشود.
با توجه به این تقسیم بندی هرچه یک عدد کمتر باشد، یعنی با سرعتی کمتر، بهآرامی و به طور پیوسته گلوکز را آزاد میکند. در نتیجه تأثیر آن غذا بر روی قند خون نیز کمتر خواهد بود. حال هرچه این عدد بیشتر باشد اثرگذاری معکوس است.
عسل دیابتی چیست؟
بر اساس جداول بینالمللی شاخص گلیسمی عسلهای مختلف بین ۳۲ تا ۸۷ میباشد. در نتیجه مصرف برخی از آنها برای بیماران دیابتی ضرری زیاد و مصرف برخی دیگر ضرر کمتری دارد. لازم به ذکر است که هرچه نسبت فروکتوز به گلوکوز در یک عسل بیشتر باشد، شاخص گلیسمی آن کمتر است. با توجه به این توضیحات، عسل دیابتی را میتوان محصولی دانست که بواسطه فرآوری با گیاهانی دارای شاخص گلیسمی کمتر، ضرری حداقلی برای بیماران دیابتی دارند. عسل دیابتی یک محصول طبیعی، سالم و خام با میزان فروکتوز بالا میباشد. این محصولات حاصل نشستن زنبورهای عسل روی گل اقاقیا، قنقال، کنار و آویشن بجای شهد و شربتهای دستساز انسان است.
نکته: وقتی میگوییم یک عسل سالم است یعنی عاری از هرگونه بقایای شیمیایی مثل سم و مواد شیمیاییست. از طرفی دیگر منظور از عسل خام محصولیست که بدون هیچ فرآیند انسانی نظیر اعمال حرارت، پاستوریزاسیون و فیلتراسیون در تغییر خواصش تولید میشود.
نقد و بررسی وجود ندارد.