خواص عرق نعناع برای کبد : می دانیم که همه محتویات یک ماده غذایی برای انسان مفید نیستند و در میان خوراکیها بخشهایی از آنها وجود دارند که مضر بوده و باید دفع شوند یا به کلی جسم ما در مقطعی مشخص به آن ها نیاز ندارد .
از آنجایی که انسان خود به تنهایی قادر نیست تا پیش از تناول یک ماده غذایی بخشهای مضر یا غیر ضروری آن را جدا کند و از سویی دیگر امکان سمزدایی متابولیت به صورت ارادی وجود ندارد، نیازمند عضو یا اعضایی در بدن خود هستیم تا علاوه بر تصفیه مواد موجود در خون یا جریان خوراکی ها، به تنظیم نحوه مصرف آن ها و همچنین و تولید پروتئینها یا مواد بیوشیمیایی لازم جهت گوارش و رشد بپردازند.
نقش کبد در بدن ما
در همین رابطه کبد (در کنار کلیه) به عنوان عضوی با چنین مشخصات، سنگینترین عضو و بزرگترین غده بدن ماست که وظیفه تنظیم ذخیره گلیکوژن، تولید مایع صفرا، تجزیه گلبولهای قرمز خون و تولید هورمونها را بر عهده دارد.
از دیگر اقدامات کبد در بدن که برخی از کتب مرجع آنها را قریب به 500 مورد می دانند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برعهده داشتن متابولیسم داروها
- شرکت در خونسازی در دوره جنینی
- فراهمسازی انرژی به صورت فوری در هنگام ضرورت
- افزایش مقاومت بدن در برابر عفونتها
- ذخیرهسازی آهن
- ساخت پروتئینهای آلبومین، پروترومبین، فیبرینوژن، لیپوپروتئینها و هپارین
- ذخیره تری گلیسریدها، گلیکوژن و ویتامینها
- و …
همانند دیگر اعضا و جوارح بدن ما، ایجاد چالشهای زیاد برای این اندام حیاتی هم سبب میشود تا کارکرد آن با مشکلاتی مواجه شود که بروز کبد چرب بر پایه مصرف زیاد مشروبات الکلی یکی از شایعترین آنهاست . از آنجایی که تا این لحظه به جز پیوند کبد جایگزینی برای درمان کبدهای بسیار بیمار وجود ندارد، برماست که پیشگیری کرده و این عضو را در وضعیت مطلوبی نگه داریم.
در همین رابطه قصد داریم تا در ادامه این مطلب به بررسی خواص عرق نعناع برای کبد به عنوان یکی از این راههای پیشگیری، تعدیل و درمان بپردازیم . پس تا انتها با ما همراه باشید!
خواص عرق نعناع برای کبد
پیش از بررسی خواص عرق نعناع برای کبد اشاره به این نکته لازم است که هیچ مادهای خوراکی وجود ندارد که به تنهایی قادر به بهبود یک عضو بدن بوده و در عین حال تنها بر روی یک عضو نیز تاثیرگذار باشد (بدین معنا که چند ماده غذایی یا دارویی در کنار یکدیگر تأثیرگذار هستند و در عین حال هریک به صورت جداگانه بر روی چند عضو یا بیماری تأثیر میگذارند).
در نتیجه خواص این گیاه روی کبد یا جگر زمانی محسوس و ملموس است که با تحرک کافی، مصرف غذای سالم و استمرار یک روند سالم همراه باشد .
از سویی دیگر بیماریهایی نظیر امراض کبدی در زمره عارضههای خاموش قرار گرفته و ممکن است به ناگاه متوجه پیشرفت آن شویم، به همین منظور نمیتوان بر روی عرق نعنا به عنوان یک دارو حساب باز کرد، بلکه باید به منظور پیشگیری یا پیشرفت مشکلاتی که برای کبد به وجود میآید از آن استفاده کرد .
با گذر از این توضیحات باید گفت که نعناع و در این مورد عرق نعناع به تمیز شدن کبد، کاهش کلسترول خون و رقیق کردن صفرا کمک کرده و علاوه بر برطرف نمودن تورم لوله های کیسه صفراوی مانع از جذب چربی توسط کبد میشود .
برای مشاهده عرق نعنا ممتاز اکونومی یک لیتری و عرق نعنا رویال نیم لیتری کلیک کنید! |
نحوه مصرف عرق نعنا
شاید خود شما نیز از جمله افرادی باشید که با سرکشیدن جرعهای عرق نعنا در مواقع ابتلا به دل درد و دلپیچه مشتری آن هستند، اما خواص عرق نعناع برای کبد یا سایر اعضا زمانی مؤثر و بیشینه می شود که طی یک زمانبندی مشخص، همراه با موادی مکمل و به اندازهای مشخص مصرف شود .
در همین رابطه به منظور عدم چرب شدن کبد در بلند مدت بهتر است تا عرق نعنا پس از صرف غذا یا قبل از خواب شبانه مصرف شود . افزودن یک قاشق غذاخوری آبلیمو به نصف لیوان از این عرق ، ترکیب آن با پوست لیموی رنده شده یا ترکیب عرق نعنا با یک قاشق عسل یا سرکه نیز به افزایش نتایج مثبت و مؤثر آن کمک می کند .